2009-11-13 10:48:18• hírek • Szatmar.ro

Olasz edző a CFR kispadján

A portugál Conceicao helyére az olasz Mandorlini ülhet le Kolozsváron.

Az olasz Andrea Mandorlini veszi át a portugál Antonio Conceicao helyét a Kolozsvári CFR labdarúgó csapatának az élén, írja a ProSport napilap.

A legolvasottabb sportújság belső forrásokra hivatkozva azt is tudni véli, hogy az olasz szakember a következő két szezonban évi 400.000 ezer eurót tehet majd zsebre, ami a Liga1 legjobban kereső edzőjévé teszi. A talján mester kikötötte továbbá, hogy a télen két millió eurót biztosítsanak a rendelkezésére a csapat megerősítésére valamint fizetésének megfelelő összegben részesüljön, amennyiben megnyeri a bajnokságot. Nehéz dolga lesz, mivel a vasutasok jelenleg vezetik a bajnoki tabellát.

Mandorlini 1960-ban született, játékosként a legnagyobb sikereit az Interrel érte el, ahol bajnokságot és UEFA-kupát nyert. A kék-feketéknél eltöltött hét éve mellett megfordult továbbá a Torino, az Atalanta, az Ascoli és az Udinese csapatainál. Edzőként a Triestina, a Spezia, a Vicenza, az Atalanta, a Bologna, a Padova, a Siena és a Sassuolo gárdáinál tevékenykedett. Érdekesség, hogy egyik klubnál sem töltött el egy szezonnál többet. A Siena csapatát 2007 őszén a SerieA-ban irányította, ahol 11 forduló alatt 1 győzelmet, 6 döntetlent és négy vereséget ért el.

Antonio Conceicao áprilisban vette át a CFR irányítását, az azóta eltelt időben Román Kupát és Szuperkupát nyert, 25 bajnokin 12 győzelem, 9 döntetlen és 4 vereség a mérlege. Érdekes, hogy ugyanúgy egy bajnoki győzelem után kellett felállnia a kispadról, mint elődjének, Dusan Uhrinnak, valamint az csapatot a cseh előtt irányító olasz Maurizio Trombettának.

A tavalyi szezonban összesen öt (az Uhrin -Jindra párost külön számítva) edző irányította a CFR-t, a csapat három váltást élt meg. Mióta a vasutasok feljutott az élvonalba, mindössze két edzőnek adatott meg, hogy egy teljes szezonon keresztül végezhesse a munkáját: Aurel Sunda felvezette és bent tartotta a gárdát, Ioan Andone pedig megnyerte a klub történelmének első bajnoki címét.

Talán érdemes lenne elgondolkodni azon a tényen, hogy Sir Alex Ferguson első négy évében semmit nem nyert a Manchester United élén, az azóta eltelt 19 év alatt viszont 33 trófeát hódított el a "vörös ördögükkel." Eközben a román Liga1-ben szereplő 18 csapat közül csak kettő olyan van, amelynél most is ugyanaz irányítja a szakmai munkát, aki az előző szezont elkezdte: a bajnok Urziceni-nél Dan Petrescu és az ősz meglepetéscsapatánál, a Medgyesi Gaz Metannáll Cristian Pustai.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: